Retourneren

Voorwaarden retourneren

 • U heeft het recht uw bestelling binnen 14 dagen te retourneren. Het recht op restitutie vervalt na 14 dagen, waarna de garantieperiode in werking treedt. Houdt u bij het retour zenden met onderstaande rekening:
 • Het bestelde product moet met alle geleverde toebehoren en (indien redelijkerwijze mogelijk) in de originele staat en verpakking zijn.
 • Het valt binnen de bedenktermijn van 14 dagen
 • Wanneer de producten beschadigd zijn tijdens het retour sturen ( Bijvoorbeeld doordat u de producten niet goed heeft verpakt ) worden deze wel geaccepteerd maar kunnen er kosten in rekening worden gebracht.
 • Drinkbekers en fruitflessen mogen niet geretourneerd worden wegens hygiëne.
Garantietermijnen
Op elke aankoop heb je als consument recht op de wettelijke bepalingen omtrent garantie. De wettelijke garantie houdt in dat het product datgene is of moet doen wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten. Op fitnessapparatuur, blenders/elektronica heb je daarnaast twee jaar fabrieksgarantie. Deze fabrieksgarantie doet niks af aan de eerder wettelijke garantie.

Artikelen die niet retour gezonden kunnen worden:
 • Tegoeden, zoals shoptegoed zijn niet inwisselbaar voor geld.
 • Producten die binnen de bedenktermijn kunnen bederven kunnen niet worden geretourneerd. 
Financiële afhandeling van de retourzending
De kosten voor retour zijn voor rekening van de klant.

Ruilen
Het omruilen van producten is niet mogelijk. Mocht je een nieuwe bestelling willen plaatsen dan adviseren wij als gewenste afhandeling te kiezen voor een kortingscode. De kortingscode blijft voor onbepaalde tijd geldig en kan worden gebruikt worden bij een volgende bestelling.

Geen verzendkosten
Voor onderstaande uitzonderingen hoef je geen verzendkosten te betalen: 
 • Je hebt een verkeerd product ontvangen.
 • Het product is kapot geleverd.
 • Het product is over de houdbaarheidsdatum.
Herroepingsrecht
Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgaaf van reden, je artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in de winkel doet, tenzij anders vermeld.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop het artikel in je bezit is. Hiermee bedoelen we wanneer het pakket door jou of door jou aangewezen derde in ontvangst is genomen. Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief verzendkosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons aangeboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij de herroepingsmededeling hebben ontvangen. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt, dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de transactie oorspronkelijk is verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; er worden in ieder geval geen kosten in rekening gebracht voor de terugbetaling. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of totdat je hebt aangetoond dat de goederen zijn teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Na herroeping moet je de goederen zo snel mogelijk, en binnen 14 dagen aan ons terugzenden of overhandigen. Je bent op tijd als de goederen zijn teruggestuurd voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor je eigen rekening. Daarnaast ben je alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen, die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Deze waardevermindering mogen wij in dat geval verrekenen met het terug te storten bedrag. 

Hoe kun je gebruik maken van het herroepingsrecht?
 • Door het sturen van een brief. Echter voor een snellere afhandeling verzoeken wij je om contact op te nemen met onze klantenservice via e-mail, chat of telefoon.
 • Vermeld hierbij je ordernummer en de producten die je retour wilt sturen.
 • Je ontvangt een e-mail met een bevestiging van de retouraanvraag, een retourformulier en een RET-nummer.
 • Voeg vervolgens het volledig ingevulde retourformulier bij het pakket.
 • Verpak je bestelling goed, zodat deze in goede staat bij ons binnenkomt.
 • Geef je bestelling vervolgens af bij een PostNL postkantoor
 • Let op: Bewaar altijd het verzendbewijs met de Track & Trace code!

Modelformulier
Je kunt ook door middel van het modelformulier aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Je bent hier niet toe verplicht, want ook zonder formulier geldt het herroepingsrecht. U kunt deze via onze klantenservice opvragen.